dissabte, 12 de juny del 2010

Facebook i responsabilitat.

Fa unes setmanes vaig rebre un correu d'aquells que van circulant per la xarxa. Dels que són destralers, dels que intoxiquen. Tot i que algunes vegades fins i tot diuen coses que en un aspecte o altre poden ser certes.
Era un atac frontal a facebook. De qui no tinc accions ni tinc perquè defensar-lo més enllà de coses òbvies.

Són correus d'aquells que penso que el millor és llençar-los a la paperera. La seva difusió no beneficia massa. Però sí que me l'enviava una persona a qui respecto i li vaig voler respondre. De molt bon rotllo. I ara ho aprofito per a fer-ne una reflexió.

La xarxa és plena de coses bones i d'altres no tant. Com el món, la societat, el nostre entorn... I allò que cal és obrar en consciència. I transmetre als nostres alumnes com cal fer les coses.
Per exemple. El carrer, especialment si és molt transitat, és ple de perills. Però en absolut fem quedar els nens i nenes a casa. Els ensenyem a anar per la vorera, a creuar pel pas de vianants i quan el semàfor està en verd...

Però anem al gra. El missatge incloïa un text i un enllaç al YouTube d'un vídeo que reprodueixo.

Penso sincerament que hi ha maneres més positives de donar a conèixer els perills de la xarxa. De conscienciar que cal tenir precaució davant de certes coses.  En aquest sentit hi ha un reportatge de 30 minuts que recull molt més la meva  manera d'entendre-ho. Crec que quan es té temps val la pena de veure'l.

En fefinitiva es tracta d'aprofitar el potencial de la xarxa, en aquest cas de les xarses socials, sense perdre de vista la necessitat de la seguretat, de la precaució, de ser cauts.
Per això us deixo uns petits spots que ajuden a donar-hi un parell de voltes.




Ja per acabar. I en la mateixa sintonia i temàtica. El progrma de Catalunya Ràdio, l'Internauta, en la seva edició del dia 13 de frebrer d'aquest any presentava Google buzz. Una eina social, també. I en el programa gent assenyada com en Vicent Partal o l'Amadeu Abril feien considerecions sobre la seguretat a tenir en compte que val molt la pena. Ho poden escoltar clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada