divendres, 1 de gener del 2010

Sweet Search


Un dels clàssics en els cursos de formació és qüestionar, o posar sobre la taula, que a internet hi ha molta informació i que no tota és de prou solidesa. De fet és una constatació. Tots els llibres impresos són de qualitat? I la música editada?
Però davant davant la nostra pròpia inseguretat a vegades busquem punts de referència. I a l'hora de buscar recursos una bona eina són els cercadors. Com podem saber que els enllaços que ens proporcionen són vàlids? Com ho poden saber els nostres alumnes?
La resposta és clara, penso. Practicant molt i mirant de fer cerques el més concretes possibles.
Però el tema dóna per a molt.
Avui us presento un cercador que diu tenir aquests aspectes controlats. Que tots els resultats que ofereix són contrastats i avaluats per un equip d'experts.
El nom del cercador és Sweet Search.
Jo personalment hi he trobat coses que si bé són del món de l'educació... d'entrada no serien dels primers resultats que esperaris i... molt contrastats tampoc no sé si ho són. I una altra "pega" és que és un invent nord-americà i es centre molt en recursos seus.
Ara bé, també té aspectes interessants. Per exemple. Té una possibilitat de consulta d'enllaços recomanats, classificats per nivells educatius i dividits entre recursos per a professors i per a alumnes que no em desagrada gens.
A mirar i a tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada